Strongman

Strongman, of sterkste man, is een sport waarbij er getest wordt wie de sterke man is. Dit wordt vaak gedaan door grote, zware maar natuurlijk vooral sterke mannen. In deze sport worden er onder andere zware gewichten getild, gegooid, gestoten en ga zo maar door. Strongman is vooral een sport die op kracht gebaseerd is, vandaar dat de meeste deelnemers aan de sport erg groot en zwaar zijn. Het hebben van veel gewicht is een groot voordeel in strongman. Maar het is meer dan alleen kracht, naast kracht is ook explosiviteit en uithoudingsvermogen erg belangrijk.

In het strongman komen ook bekende ‘’gym’’ oefeningen voor zoals de squat, deadlift en overhead press. Naast deze oefeningen wordt er niet zoveel met normale dumbbells en halterstangen getraind. Waar wel mee getraind wordt zijn ‘’odd objects’’ Denk hierbij aan atlas stenen, tractor banden, axles, biervaten, boomstammen, vrachtwagens, sandbags, circus dumbbells en nog veel meer.

Strongman is naast het opbouwen van functionele kracht een echte competitiesport, in Nederland is de grootste strongman competitie ‘De Sterkste Man van Nederland’.

Wij willen de sporters van Life PowerBase ook de mogelijkheid geven kennis te maken en zich te ontwikkelen in deze sport door onze Base Strongman trainingen. Uiteraard ook toegankelijk voor strong woman

 MG 5816

Base Strongman 

Farmer’s walk, Yoke lopen, Loglift, Sled pushes and pulls en nog meer Strongman oefeningen zullen we je hier aanleren.  

Gebruik de juiste techniek en leer omgaan met de materialen. Wordt beter in de oefeningen en wie weet kan jij straks een gooi doen naar de titel: Sterkte man van Maasland/Maassluis! 

 

 MG 5985