Olympic Weightlifting

Gewichtheffen is een sport, zoals de naam al doet vermoeden, die al op de eerste moderne Olympische Spelen werd beoefend. Het combineert kracht met explosiviteit, lenigheid, souplesse en vooral techniek. Het is een tweekamp waarbij het doel is om het hoogste totaalgewicht te bereiken. De twee oefeningen die beoefend worden heten de ‘snatch’ en de ‘clean & jerk’.

Bij de snatch wordt de barbell in één beweging van de grond boven het hoofd gebracht en opgevangen in een overhead squat. Er wordt gebruik gemaakt van een wijde grip op de barbell.

Bij de clean & jerk wordt de barbell in twee bewegingen boven het hoofd gebracht. Als eerste wordt hij voorgeslagen en opgevangen in een front squat positie (de clean) tot hij op de schouders rust, vervolgens wordt hij boven het hoofd uitgestoten (de jerk). Vandaar dat bij de clean & jerk het gewicht hoger licht dan bij de snatch.

Wij willen de sporters van Life PowerBase ook de mogelijkheid geven kennis te maken en zich te ontwikkelen in deze sport door onze Base Olympic Weightlifting trainingen.

 MG 7972

Base Olympic Weightlifting 

Technisch de meest moeilijke, maar ook meest uitdagende krachtoefeningen die er zijn!  

We leren je tijdens deze uren stapsgewijs de juiste techniek aan voor een Clean & Jerk en Snatch.  

 MG 5766